• banner herdenking
  • banner herdenking
  • banner herdenking
  • banner herdenking
  • banner herdenking
  • banner herdenking
  • banner herdenking

4 & 5 meiDe gezamenlijke Oranjeverenigingen uit de voormalige gemeente Borculo organiseren allerlei activiteiten op 5 mei 2015 ter gelegenheid van 70 jaar Vrijheid. Wij haken dit jaar aan bij het landelijk motto: op 4 mei herdenken, op 5 mei vieren. Op 4 mei herdenken we de oorlogsslachtoffers en op 5 mei vieren we de bevrijding van Nederland.

Activiteiten
De gezamenlijke Oranjeverenigingen doen mee aan twee activiteiten:

  • deelname aan de Nationale Bevrijdingsvuurestafette in de nacht van 4 op 5 mei
  • een Vrijheidsfeest op en rondom de Veemarkt in Borculo op 5 mei

Vrijheidsfeest
Met de komst van het Bevrijdingsvuur in Borculo wordt het Vrijheidsfeest om ca. 14.00 uur officieel geopend door burgemeester Joost van Oostrum van Berkelland.

Direct daarna komen de muziekkorpsen uit Gelselaar, Haarlo en Borculo vanuit de verschillende windrichtingen naar de Veemarkt. Op het plein verzorgen de vijf muziekkorpsen een gezamenlijk optreden. De drie koren Sosjaal, Timeless en het Blokzijls Piratenkoor zullen na het instrumentele gedeelte van de korpsen hun stemmen laten horen. Tussen 16.00 uur en 23.00 uur treden diverse bands wisselend op: The Nightstars, The Disco Kings, de Daltons en Partyband Don’t Shoot.

Verder…
Het Vrijheidsfeest in Borculo is natuurlijk niet alleen voor volwassenen. Voor de kinderen zijn er ballonnenfiguren, een schminkkraam, suikerspinnen, touwtjestrek, een springkussen en een megastormbaan. Op het feest hoeft u niet alleen maar te staan: er is ook plaats vrijgemaakt voor gezellige zitjes en er is voldoende voor de inwendige mens.

Voor de minder mobiele mensen hebben wij vervoer geregeld. Van 13.00 tot 21.00 uur rijden er elk half uur busjes van uit Geesteren (café Baan), Gelselaar (café Florijn) en Haarlo (café Prinsen) naar het centrum van Borculo (bij de Hema) en terug).

Wie zijn de gezamenlijke Oranjeverenigingen?
Stichting Zomerfeest Haarlo, Oranjevereniging Gelselaar, Oranje Vereniging Geesteren en de Stichting Nationale Feest- en Herdenkingsdagen te Borculo vormen samen de gezamenlijke Oranjeverenigingen uit de voormalige gemeente Borculo. Ieder jaar organiseren zij in hun eigen plaatsen een spetterend volksfeest, een gezellige Koningsdag en een waardige Nationale Herdenking. Voor deze bijzondere gelegenheid - 70 jaar Bevrijding - hebben zij de handen ineen geslagen om gezamenlijk een groots feest te organiseren. U bent van harte welkom om samen met ons dit feest te vieren!

Sponsoring
De organisatie van dit Vrijheidsfeest wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van Stichting Fonds 2013, Stichting Fonds 1819, Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland en de Gemeente Berkelland. Daarnaast door de sponsoren Albert Heijn, Baay Caravan- en Camperservice, Bouwbedrijf Beltman, Paramedisch Centrum de Componist, Forkink Haarlo, Friesland Campina Domo, Bike Totaal Hofstede, Meilink Beheer Borculo BV, TDC de Mors, OVM Onderlinge Verzekeringen, HCR Prinsen, camping ’t Scharvelt, Schuurman Schoenen, Tabak Wijn en zo, TM Print & Sign en cafetaria/restaurant ’t Vierspan.

Foto's van het Vrijheidsfeest kunt u bekijken door hier te klikken.

Volg ons.